Hoe werkt een driepuntssluiting 2017-11-16T11:28:32+00:00

Hoe werkt een driepuntssluiting?

De meeste driepuntsluitingen bestaan uit twee haaksloten en één nachtslot. Het bovenste haakslot zit op ongeveer één derde vanaf de bovenkant van de deur geplaatst. Het onderste haakslot op ongeveer één derde van de onderkant van de deur en het nachtslot bevindt zich ter hoogte van de deurklink.

Hoewel een 3 puntsslot dus hetzelfde werkt als een normaal slot sluit uw deur hierdoor als kluisdeur. Met één beweging klemmen zich namelijk drie haaksloten in uw kozijn.

Om zeker te weten dat uw deur maximaal beveiligd is doet u er verstandig aan om een combinatie van driepuntssloten en een veiligheidscilinder met een 3 sterren SKG anti-kerntrekbeslag. Met deze combinatie maakt u het inbrekers totaal onmogelijk om binnen 10 minuten bij uw woning in te breken. U kunt er zeker van zijn dat de inbreker kiest voor een volgende, makkelijkere deur.

Driepuntssloten in bestaande deur monteren

DriepuntsslotIn vrijwel elke bestaande deur kunt u een driepuntsslot laten monteren. In de meeste gevallen wordt een driepuntssluiting geplaatst in de voordeur, achterdeur en eventueel uw schuurdeur. Om een driepuntsslot in uw bestaande deur te laten monteren moeten onze  veiligheidsspecialisten de 3 puntssluiting infrezen. Onze experts gebruiken daarvoor speciale gereedschap zoals een zogenaamde Festool freesmal voor een meerpuntssluiting. In de meeste voorkomende gevallen wordt de freesmal 89 x 89 bij het infrezen van een 3 puntssluiting gebruikt. Met deze voor het plaatsen van een driepuntssluiting wordt het slot doorgaans binnen 1,5 tot 2 uur in uw bestaande deur gemonteerd.

Wilt u er zeker van zijn dat uw woning goed beveiligd is? Vul dan geheel vrijblijvend het offerte formulier in aan de rechterkant en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Kiezen voor sleutelbediend of krukbediend