Driepuntssluiting zelf monteren of laten plaatsen?

Hoe een meerpuntssluiting zelf monteren

Elke meerpuntssluiting vergt een andere soort montageaanpak. Daarnaast is ook niet elke deur hetzelfde. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de dikte van de deur die vaak per situatie anders is. Door al deze verschillen is het dus slechts mogelijk om u via deze site wat algemene tips voor de montage te geven. Voor een juiste montage raden wij u daarom altijd aan een vakman, of best een driepuntssluiting expert in te huren.

Montagetips

  1. Wanneer uw nieuwe slot afwijkt van de oude gaat u bij de montage uit van de bestaande krukgathoogte. Dit zorgt ervoor dat u de minste aanpassingen hoeft te doen aan het gat voor de hoofdsluitkom. U hoeft hierdoor bijvoorbeeld de hoogte van het veiligheidsbeslag op uw deur niet aan te passen. U voorkomt hierdoor dus een afwijkende plaatsing waarbij zichtbare afdrukken van het oude veiligheidsbeslag te zien zou zijn.
  2. Boor cilindergaten en/of krukgaten altijd tweezijdig door. Bij het doorboren vanaf één kant splijt een stuk van de deur in de meeste gevallen. Ook loopt u bij het in één keer doorboren het risico dat u scheef boort en de positie van het gat niet goed zal zijn. Gebruik bij het doorboren van deze gaten bij voorkeur een speedboor en stop met boren wanneer de punt van de boor aan de andere zijde door de deur prikt. Boor het laatste stuk in tegenovergestelde richting.
  3. Monteer altijd eerst de hoofdsluitkom volledig juist. U kunt dit controleren door te testen of de deur goed op de dagschoot dichtvalt. Pas daarna begint u met het monteren van de bijzetsluitkommen.

Waarom toch beter kiezen voor meerpuntssluiting laten monteren?

Een driepuntssluiting monteren is een klus die heel nauw luistert. Dit geldt overigens voor de montage van alle meerpuntssluitingen. Zodra een slot op meerdere punten tegelijk sluit kan één millimeter het verschil maken tussen een passend slot, of het kopen van een nieuwe deur.

Hoewel wij 3 puntssluitingen ook los verkopen, adviseren wij dus altijd een vakman in te schakelen voor een juiste montage. Bij een 3 puntssluiting is het dus ontzettend belangrijk dat de inkepingen voor het slot in de deur op de juiste manier worden ingefreesd.

Alleen wanneer uw oude meerpuntssluiting kapot is, of deze wilt vervangen door een nieuwe meerpuntssluiting, kunt u overwegen het plaatsen zelf te doen. Overweegt u dit echter echt alleen wanneer u zelf erg handig bent. In alle andere gevallen adviseren wij u de meerpuntssluiting te laten vervangen.

By | 2017-12-06T17:35:48+00:00 december 6th, 2017|Monteren|Reacties uitgeschakeld voor Driepuntssluiting zelf monteren of laten plaatsen?