Driepuntssluiting in bestaande deur laten plaatsen

Een driepuntssluiting kan ook heel goed geplaatst worden in een bestaande deur. Uiteraard dient uw huidige voordeur of achterdeur daarvoor in goede staat te zijn. Wij kunnen dan een meerpuntssluiting voor u op maat infrezen. Daarvoor hoeft u de deur niet uit. Wij komen graag naar u toe.

Voor het frezen van de uitsparing waar de sluitkom voor de driepuntssluiting komt maken we gebruik van diverse freesmallen. De meest gebruikte freesmal voor een 3 puntssluiting is de 76×76 en de 89×89 van Festool. Dit zijn professionele slotkastenfrezen waarmee de uitsparing voor uw meerpuntssluiting tot op de millimeter nauwkeuring kunnen infrezen.

Niet in elke voordeur en/of buitendeur kan een driepuntssluiting worden geplaatst. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. Voldoet uw deur aan die voorwaarden, dan kunt ook u een driepuntssluiting laten monteren cq. plaatsen.

  1. de voordeur en/of buitendeur is van hout. In kunststof deuren kan men niet frezen.
  2. de deur heeft een minimale stijldikte van 30mm, anders is er onvoldoende ruimte voor het frezen van de sluitkommen.
  3. u dient een stompe voordeur en/of buitendeur te hebben.
  4. de voordeur en/of buitendeur dient minimaal 38mm dik te zijn.
  5. op het kozijn of de deur dient geen secustrip (anti-inbraakstrip) aanwezig te zijn. Is deze wel aanwezig, dan wordt deze schadevrij verwijderd voor optimale beveiliging door een meerpuntssluiting.

Hoewel in een opdekdeur ook een 3 punts sluiting geplaatst kan worden, zal deze niet voldoen aan de voorwaarden voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Beter is het dan om het kozijn aan te passen zodat er wel een stompe deur geplaatst kan worden. Uw kozijn zal daardoor volledig behouden worden en vrij blijven van schade.

Lees dit artikel als u toch zelf een driepuntssluiting wilt plaatsen.

By | 2017-12-06T17:48:42+00:00 november 26th, 2017|Monteren|Reacties uitgeschakeld voor Driepuntssluiting in bestaande deur laten plaatsen